Nordiskt
brasserie
Nordiska
råvaror
À LA
CARTE
Boka bord
Snacks
Oliver med svartpeppar & citron | 55:- |
Surdegsbaguette med hantverkssmör | 35:- |
Potatischips med tryffelcrème | 59:- |
Ett urval av ostar med marmelad | 145:- |
Förätter & Mellanrätter
Toast Ceno Räkor, krabba och rökt lax i citron & dillemulsion, smörstekt bröd, toppad med Kalixlöjrom |
185:- |
Löjrom från Kalix Friterad potatiskaka, vispad smetana, citronagar, gräslök |
259:- |
Steak tartare – 1/2 eller 1/1 Råbiff på svenskt ytterlår, tartarsås med cornichons, kapris, schalottenlök, pommes allumettes och rödbetskräm |
175:- / 210:- |
Chèvre chaud – 1/2 eller 1/1 Getost bakad i feuille de brick, sallad på betor & mache, honungsrostade nötter, dijonvinägrett |
155:- / 195:- |
Smörstekt vild & odlad svamp Gräddkokta jordärtskockor på brioche, prästost, jordärtskockschips, krasse |
165:- |
Plateau de charcuterie Vårt val av charkuterier & ost, marinerade grönsaker och krispigt bröd |
195:- |
Vegetariskt
Rosmarinbakad rotselleri Svartrot, kantarellsås, krokett på lagrad svensk ost, picklad svamp, smörstekt svartkål |
209:- |
Varmrätter
Cenos fisk- & skaldjurssoppa Smörbakad torsk, blåmussla & räkor, inkokt fänkål, bakad morot, sockerärta, örtolja & aioli. Serveras med surdegsbaguette |
245:- |
Rödingfilé Tartar på sotad havskräfta, krondill & tomat, svartrot, krokett på prästost, smörad kräftfond |
335:- |
Kalventrecôte Kalventrecôte, kalvsky med brynta champinjoner, svartrökt sidfläsk & sotad lök, hasselbackspotatis, dragonemulsion |
269:- |
Oxfilé “Provençale pommes Anna”, rosmarinsky, kronärtskockspuré, vitlöksstekta brytbönor, bakad tomat |
335:- |
Köttbullar “Ceno style” Vårt recept på kalv- och fläskfärsbullar med gräddsås och potatispuré samt persiljegurka och rårörda konjakslingon |
195:- |
Hamburgare på högrev & bringa Friterad lökring, dragonaioli, Väddö cheddar, bifftomat, chilikryddade pommes frites |
225:- |
Dessert
“Ceno Mess” Sorbet på röda äpplen, vaniljgrädde, kardemummamaräng, myltade björnbär |
125:- |
Chokladfondant Apelsinglass, salt kolasås och chokladsmulor |
135:- |
Crème brûlée | 98:- |
Vaniljglass, chokladsås, rullrån | 59:- |
Dagens sorbet | 45:- |
Barnmeny
Hamburgare på högrev | 125:- |
Köttbullar “Ceno style” | 125:- |
Fisk- & skaldjurssoppa | 98:- |